tag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post582441519938859218..comments2024-02-06T18:52:37.418+01:00Comments on Kuchenne hity ... : Sernik na zimno (na serkach homogenizowanych)ania29247http://www.blogger.com/profile/14403212588548310770noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post-1759803147001916752017-04-15T18:56:51.321+02:002017-04-15T18:56:51.321+02:00A, i ja nie używam serków Danio, tylko Łowicz. Nie...A, i ja nie używam serków Danio, tylko Łowicz. Nie wiem czy jest jakaś różnica, ale wydaje mi się, że serek Danio jest rzadszy. Masło musi być miękkie, w temperaturze pokojowej.ania29247https://www.blogger.com/profile/14403212588548310770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post-61902356588965106392017-04-15T18:54:19.633+02:002017-04-15T18:54:19.633+02:00Ja zawsze robię ze składnikami prosto z lodówki. C...Ja zawsze robię ze składnikami prosto z lodówki. Czasami się tak zdarza, że masa się zważy - należy wtedy podgrzać ją w kąpieli wodnej do uzyskania odpowiedniej konsystencji.ania29247https://www.blogger.com/profile/14403212588548310770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post-54731845621912703592017-04-15T10:26:02.428+02:002017-04-15T10:26:02.428+02:00W jakiej temp maja byc Danio i zoltka? bo mi zrobi...W jakiej temp maja byc Danio i zoltka? bo mi zrobil sie serek a nie zadna gladka masa...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post-88515816622060563152013-12-12T09:44:43.968+01:002013-12-12T09:44:43.968+01:00Jeśli używasz blaszkę kwadratową można użyć same h...Jeśli używasz blaszkę kwadratową można użyć same herbatniki, nie pokruszone, wtedy sernik pokroi się w ładne kwadraty. Natomiast jeśli używasz blaszki okrągłej, typu tortownica najlepiej zrobić ciasteczka z masłem. Ostatnio robiłam mini serniczki z samych, pokruszonych ciastek i niestety spód się troszkę kruszył. W przypadku małych serniczków (babeczek) nie było z tym problemu, natomiast w dużym serniku może być przez to problem z krojeniem sernika na kawałki, także polecam spód ciasteczkowy z dodatkiem masła. Ewentualnie można spróbować ułożyć herbatniki w całości (tak jak na blaszce kwadratowej), choć może będzie to troszkę trudniejsze z racji tego, że herbatniki są prostokątne, a blaszka okrągła.<br />Mam nadzieję, że pomogłam :) Pozdrawiamania29247https://www.blogger.com/profile/14403212588548310770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2204951614241880906.post-75879020499477997312013-12-12T09:34:11.897+01:002013-12-12T09:34:11.897+01:00Muszę koniecznie zrobić.
Aniu podpowiedz mi tylko ...Muszę koniecznie zrobić.<br />Aniu podpowiedz mi tylko czy mogę zetrzeć same herbatniki na tarce, bez dodania masła, czy one będą wówczas zwarte, nie rozwalą się później przy krojeniu sernika? Anonymousnoreply@blogger.com