- 5 ziemniaków
- olej
Propozycje podania:
- chipsy solone – sól,
- chipsy serowe – sól + cienko starty parmezan,
- chipsy paprykowe – sól + szczypta ostrej papryki,
- chipsy czosnkowe – czosnek w mini kostkach Knorr,
- chipsy cebulowe – cebula w mini kostkach Knorr,
- chipsy ziołowe – ulubione świeże lub suszone zioła,
- chipsy light – upieczone ziemniaczki osuszone ręcznikiem papierowym z tłuszczu :)
W głębokim garnku podgrzewamy olej.
Ziemniaki obieramy, kroimy na bardzo cienkie plasterki (im cieńsze tym po upieczeniu będą bardziej chrupiące), osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym, wrzucamy partiami do gorącego oleju i smażymy po kilka minut z obu stron na lekko złoty, rumiany kolor. Następnie przekładamy chipsy do salaterki i jeszcze gorące posypujemy ulubionymi dodatkami. Smacznego…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz