Przepis
na czekoladowy buttercream znajduje się już u mnie na blogu.
Przygotowanie:
Gotowy
tort obkładamy cienką warstwą kremu maślanego, wstawiamy do lodówki na ok. 1 –
2 kwadranse, po tym czasie wyjmujemy go z lodówki, przekładamy buttercream do
rękawa cukierniczego i zaczynamy plecenie kosza, zaczynając od dołu do góry. W
między czasie najlepiej przechowywać resztę kremu w lodówce.
Z
rękawa cukierniczego wyciskamy na tort w pionie pierwszy pionowy pasek (1).
Następnie w poziomie wyciskamy na nim podłużne krótkie paski (2) w odstępach,
mniej więcej jakbyśmy robili co drugi pasek (3). Następnie (obok) w pionie
robimy kolejny pasek na całej długości (4). Na nim w poziomie układamy krótkie,
podłużne paski (5), analogicznie jak wcześniej, czyli tak jakbyśmy robili co
drugi pasek z tą różnicą, że robimy je w przerwach tam, gdzie nie robiliśmy
pasków w poprzedniej warstwie (6).
Bardzo podoba mi się Twój przepis i blog, który niedawno odkryłam. Dziękuję bardzo i ciepło pozdrawiam. Wykorzystam tylko takiej tylko nie mam jeszcze bi rozumiem ze to Wilton:) marzenie mam aby kupić tylko zawsze coś innego jest ważniejsze:):) i zastanawiam się czy ten cały zestaw naprawdę jest mi potrzebny...
OdpowiedzUsuńJa nie kupowałam całego zestawu tylko wybrane tylki. Wybierz kilka najbardziej potrzebnych i już ;) Polecam 1M, najczęściej z niej korzystam, jakąś gwiazdkę, jedną do robienia liści i okrągłą do robienie kropek czy kółek :) Pozdrawiam
UsuńPiekny kosz,dobra instrukca.Super strona.
OdpowiedzUsuńMoja żona zainwestowała w kosze ze strony www.koszyki.net.pl. Świetnie prezentuje się w naszej łazience.
OdpowiedzUsuń