Składniki:
- 0,5 kg. kapusty kiszonej
- 0,5 kg. kapusty kiszonej
- 1 duże jabłko
- 1 marchewka
- 3 łyżeczki cukru (lub więcej, w zależności od kwaśności kapusty)
- 1 marchewka
- 3 łyżeczki cukru (lub więcej, w zależności od kwaśności kapusty)
Przygotowanie:
Kapustę dwa razy płuczemy w zimnej wodzie, kroimy nożem na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach do kapusty, posypujemy cukrem i wszystko razem mieszamy.
Kapustę dwa razy płuczemy w zimnej wodzie, kroimy nożem na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach do kapusty, posypujemy cukrem i wszystko razem mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz