Do opracowania poniższych informacji korzystałam z różnych
czasopism, gazet, praktyki swojej i znajomych i oczywiście Internetu. Bardzo przydatne
okazały się komentarze i fora internetowe początkujących piekarzy, oraz
strony: Chleb info, Moja piekarnia, i Piekarnia Tatter.
Co to jest zakwas, co potrzebujemy, aby go zrobić i jak go wyhodować?
Zakwas FOTO - jak zrobić?
Co to jest aktywny zakwas i jak go przechowywać?
Krótka charakterystyka zakwasu - zapach i kolor
Przygotowanie zaczynu na kolejny chleb
Zakwas - zaczyn FOTO: dokarmianie metodą 3 - stopniową
Wyrabianie, wyrastanie i konsystencja ciasta chlebowego
Pieczenie, studzenie i przechowywanie chleba
Akcesoria do wypieku chleba
Instrukcja składania ciasta na chleb
Hydracja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz