Przepis
znalazłam tu.
Składniki:
-
1 kostka miękkiego masła (250 g.)
- 3,5
szklanki przesianego cukru pudru
- 1/2
szklanki przesianego kakao
- 2 łyżeczki
ekstraktu waniliowego
- 1/2 łyżeczki
soli
- do 4 łyżek
mleka lub śmietany kremówki (gęstej)
Przygotowanie:
Miękkie
masło ucieramy mikserem na średnich obrotach przez kilka minut, następnie
wyłączamy mikser, dodajemy 3 szklanki cukru pudru, kakao, włączamy mikser na
najniższe obroty i ucieramy masę mikserem, aż masło dokładnie połączy się z
cukrem. Po chwili dodajemy do masy sól, ekstrakt waniliowy, ok. 2 łyżki mleka
lub śmietany, ponownie ustawiamy obroty miksera na średnie i ubijamy masę
mikserem jeszcze przez ok. 3 minuty.
Jeśli masa
potrzebuje bardziej sztywnej konsystencji dodajemy więcej cukru pudru, jeśli
chcemy, aby była rzadsza – dodajemy odrobinę mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz