piątek, 4 listopada 2016

Pasta z serka kanapkowego

… najbardziej popularna pasta w naszej rodzinie :) Dopracowanie idealnych proporcji trochę trwało, ale się udało stąd tez przepis, żeby nie zapomnieć co i jak ;) Ta pasta jest genialna, można ją jeść na okrągło i nigdy się nie znudzi. Podajemy ją na małych bagietkach jako mini kanapeczki.
Składniki:
- 1 serek Piątnicy Twój smak puszysty
- 1 mały pęczek drobno posiekanego koperku
- 1 łyżka (10 g.) prażonego słonecznika
- 1 duża szczypta pieprzu ziołowego
- 2 duże szczypty ostrej papryki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany (opcjonalnie)

Przygotowanie:
W małej miseczce dokładnie łączymy wszystkie składniki (oprócz jogurtu) do otrzymania gładkiej pasty. Jeśli pasta jest za gęsta dodajemy odrobinę jogurtu lub śmietany. Pastę rozsmarowujemy na bagietkę i gotowe… smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz