…
coś z niczego, pyszne, genialne śniadanko z kilku składników, ryba jak ryba,
ale w wersji pasty… mistrzostwo ;) Świetnie smakuje również jako przekąska posmarowana
na małych kromkach bagietki, grzankach lub krakersach. W sezonie można ją podać
ze świeżym szczypiorkiem lub cebulką. Smacznego…
Składniki: (na
1 – 2 porcje)
-
1 średnia makrela wędzona
-
1 jajko ugotowane na twardo
-
1 czubata łyżeczka musztardy
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
2 pełne łyżki majonezu
-
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Rybę
oddzielamy od skóry i ości (z rybki o wadze 330 g. otrzymałam 135 g. farszu),
dokładnie rozdrabniamy ją widelcem, dodajemy jajko starte na tarce, musztardę,
koncentrat oraz majonez i dokładnie wszystko łączymy do otrzymania pasty o
konsystencji serka kanapkowego. Na końcu doprawiamy pastę pieprzem ziołowym (ja
dałam 4 duże szczypty).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz