...
sezon truskawkowy uważam za otwarty. W miniony weekend udało mi się kupić
pierwsze, polskie truskawki... pyszne, pachnące i słodziutkie :) Na obiad był
makaron tagliatelle z truskawkami i cukrem – moje ulubione, letnie danie
obiadowe. Nie ma nic lepszego niż polskie truskawki... w tym roku posadziłam nawet
na działce kilka sadzonek truskawek… już
nie mogę doczekać się pierwszych owoców ;)
Składniki: (na
2 porcje)
-
300 g. makaronu tagliatelle
-
200 g. truskawek
-
kilka łyżeczek cukru
Przygotowanie:
Truskawki
siekamy łyżeczką na mniejsze kawałki, zasypujemy je cukrem i odczekujemy
chwilę, aż owoce puszczą sok.
Na
talerzach układamy makaron, wykładamy truskawki i gotowe. Można dodać na
wierzch również odrobinę śmietany. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz