poniedziałek, 12 maja 2014

Makaron z truskawkami

... sezon truskawkowy uważam za otwarty. W miniony weekend udało mi się kupić pierwsze, polskie truskawki... pyszne, pachnące i słodziutkie :) Na obiad był makaron tagliatelle z truskawkami i cukrem – moje ulubione, letnie danie obiadowe. Nie ma nic lepszego niż polskie truskawki... w tym roku posadziłam nawet na działce  kilka sadzonek truskawek… już nie mogę doczekać się pierwszych owoców ;)
Składniki: (na 2 porcje)
- 300 g. makaronu tagliatelle
- 200 g. truskawek
- kilka łyżeczek cukru

Przygotowanie:
Truskawki siekamy łyżeczką na mniejsze kawałki, zasypujemy je cukrem i odczekujemy chwilę, aż owoce puszczą sok.
Na talerzach układamy makaron, wykładamy truskawki i gotowe. Można dodać na wierzch również odrobinę śmietany. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz