środa, 8 maja 2013

Domowy Chicken Burger

… czyli chrupiący kotlet w bułce hamburgerowej, z dużą ilością sera, majonezem, ketchupem i ulubionymi warzywami. Do tego frytki, cola i mamy pyszną kolację :)
Składniki: (na 2 porcje)
- 4 duże bułki hamburgerowe
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1 jajko
- przyprawa Chrupiący Kurczak
- oliwa
- ketchup
- majonez Hellman’s Babuni
- 4 plasterki kapusty pekińskiej
- 4 plastry żółtego sera lub 100 g. startego sera
- ogórek konserwowy
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki o średnicy bułki, maczamy w jajku, panierce Chrupiący Kurczak i smażymy na patelni na odrobinie oliwy.
Bułki przecinamy na pół i układamy kolejno: plasterek kapusty pekińskiej, ketchup, majonez, ser, kotlet,  kilka plasterków ogórka, ketchup, majonez, grubą warstwę żółtego sera, na wierzch kładziemy drugą część bułki.
Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i podpiekamy kilka minut, aż będą chrupiące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz