środa, 8 maja 2013

Makaron z barillą

… jak w tytule – mój ulubiony, pyszny, lekko pikantny, z mnóstwem ciągnącego sera i w smaku nie do podrobienia. Po prostu pychotka nie z tej ziemi –  mogłabym jeść go codziennie :) Jeśli ktoś jest wielbicielem makaronu koniecznie musi spróbować!
Składniki:
- 400 g. makaronu penne – rurki
- 1/2 słoika sosu Barilla Arrabiata
- 1 słoik sosu Dawtona Bolognese z ziołami 370 g.
- 300 g. sera żółtego
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku i ułożyć na talerzach.
Sosy wymieszać ze sobą na patelni i podgrzać na wolnym ogniu.
Makaron polać sosami, posypać grubą warstwą sera i gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz