środa, 8 maja 2013

Tortilla

… czyli pyszny placek naleśnikowy z mięsnym nadzieniem i ciągnącym serem :) Tortilla jest pyszna w wersji podstawowej, ale można oczywiście dodać do niej ulubione warzywa, lub inne dodatki. Myślę, że zasługą niepowtarzalnego smaku tej tortilli jest sos – zachęcam do wypróbowania…
Składniki:
- 3 placki tortillowe
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa kebab – gyros
- 3 łyżki ketchupu łagodnego
- 3 łyżki majonezu light Babuni Hellmans
- 3 duże plasterki sera żółtego
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, okrajamy z ewentualnego tłuszczu, kroimy na drobne kosteczki i smażymy na patelni, na koniec dosypując przyprawę kebab – gyros.
Ketchup mieszamy z majonezem.
Placki smarujemy sosem, kładziemy mięso w przyprawie, układamy plastry żółtego sera, smarujemy sosem i zawijamy placki w tzw. kopertę. Wkładamy placki do foli aluminiowej, aby się nie rozpadły podczas pieczenia i pieczemy kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, na termoobiegu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz