wtorek, 7 maja 2013

Sałatka kebab

… czyli pyszna, szybka, i bardzo popularna wielowarstwowa sałatka. Podstawą jest mięso w przyprawie kebabowo – gyrosowej i kapusta pekińska, a resztę składników możemy modyfikować według własnych upodobań. Warto ją wypróbować, ponieważ jest bardzo smaczna i sycąca, a poza tym efektownie wygląda na stole :)
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- przyprawa kebab – gyros
- 5 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała kapusta pekińska
- ketchup
- majonez

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki, smażymy na wolnym ogniu, a gdy się zarumienią dodajemy przyprawę.
Gotowe mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wylewamy grubą warstwę  ketchupu, pokrojone w plasterki ogórki i połowę drobno pokrojonej kapusty pekińskiej. Następnie smarujemy sałatkę grubą warstwą majonezu, układamy odcedzoną kukurydzę, a na wierzch kładziemy resztę kapusty pekińskiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz