Składniki:
- 1 jajko
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta soli
-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10
- ewentualnie ulubione dodatki: zioła, przyprawy, szynka…
4 bułeczki – muffinki = 70 kcal 1 szt.
Przygotowanie:
Do miski wkładamy drobno zmielone otręby, jajko, jogurt, sól, proszek do pieczenia, oraz ewentualne dodatki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Masę otrębową przelewamy do foremek muffinkowych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni ok. 30 minut na termoobiegu.
Bułeczki pozostawić do ostygnięcia i przechowywać je w zamkniętym pudełku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz