Składniki:
- 3 paczki herbatników
- 2 opakowania twarogu półtłustego Piątnicy po 250 g.
- 3 bite śmietany Śnieżki
- 1 i 3/4 szklanki mleka 3,2 %
- 2 galaretki pomarańczowe
- 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
- 3/4 szklanki cukru pudru
- pół tabliczki czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody, następnie je studzimy.
W dużym garnku miksujemy ser z cukrem, na koniec dodajemy aromat pomarańczowy.
Śnieżki ubijamy z mlekiem.
Do sera dodajemy ubite śnieżki i miksujemy masę na najniższych obrotach. Następnie powoli wlewamy ostudzone galaretki i ponownie wszystko miksujemy.
Na spód dużej prostokątnej blachy (25 x 40) wyłożyć herbatniki, na nie wylać masę. Całość posypać startą mleczną czekoladą.
Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń